Story van Juul | Kasteeltuinen Arcen

'Nét even dat stapje extra'

Bij Kasteeltuinen Arcen willen we bezoekers een onbezorgd dagje uit bezorgen. Mensen komen vaak van ver en willen de dag graag starten met een kop koffie. Die eerste ervaring moet gewoon goed zijn. Daardoor nemen mensen met plezier een tweede of derde kopje koffie gedurende de dag.

Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel. Je kan er uren rondlopen en genieten van de schoonheid van de natuur. Op diverse strategische plaatsen zijn rustpunten ingebouwd met een eigen horecapaviljoen. Zo kunnen bezoekers onder het genot van een kop koffie, genieten van het prachtige uitzicht.

In korte tijd een dubbele koffie

De wachttijd bij een vol terras houden we liefst zo kort mogelijk. Daarom hebben we gekozen voor volautomatische espressomachines van LaCimbali. Die kunnen in korte tijd een dubbele koffie zetten. De tijd die we daarmee besparen kunnen we gebruiken om de rest van de bestelling klaar te zetten.

Bedrijven die op zoek zijn naar een bijzondere locatie om te vergaderen of een feest te geven kunnen hiervoor een gedeelte van het kasteel afhuren. De koffie wordt daarbij vaak aan tafel uitgeserveerd. In dat geval is het weer handiger om met kannen koffie te kunnen werken.

Voor ons is het dus belangrijk dat een koffieleverancier veelzijdig is en van espressobonen tot filterkoffie kan leveren. Voor een verzorgde uitstraling moet alles netjes bij elkaar passen.

Service waar je blij van wordt

Wat ik het meeste waardeer aan Miko is dat ze altijd voor je klaarstaan en nét even dat stapje extra zetten. Zo was ik onlangs in alle drukte vergeten mijn bestelling te plaatsen. Vervolgens belde de telefoniste van Miko op om vriendelijk te vragen of ik misschien iets was vergeten… Het zijn dat soort kleine dingen waar ik als Horecamanager blij van wordt.

Kasteeltuinen Arcen is onderdeel van Stichting het Limburgs Landschap. Duurzaamheid loopt feitelijk als een onzichtbare rode draad door ons park. In de tuin zien we dagelijks het belang terug van evenwicht in de natuur. We kiezen daarom bewust voor plantensoorten die bijdragen aan het behoud van bijen, vlinders en andere insecten. Met de koffie van Puro een extra steentje bijdragen aan natuurbehoud in Nederland en in de Amazone, was een belangrijke reden om te kiezen voor dit koffieconcept.

Juul Hollman | Horecamanager Kasteeltuinen Arcen

Relax...it's Miko coffee!

Het zetten van dat stapje extra doen we met veel liefde. Wij worden er blij van om jouw koffiemoment zo onbezorgd mogelijk te kunnen laten verlopen.

Geniet ook van onze koffieservice!