koffiekenners sinds 1801

Relax ... it's Miko coffee

Al sinds 1801 verstand van koffie

Miko is een verhaal over innovatie, succes en puur hard werken. In de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een gerespecteerde koffieleverancier op vijf continenten. Miko bestaat al meer dan tweehonderd jaar en is een merk met een onberispelijk erfgoed.

One-stop oplossing voor al je koffiebehoeften

Vanaf het bescheiden begin tot aan het huidige internationale bereik, Miko blijft dezelfde kernwaarden van premiumproducten en goede ouderwetse klantenservice omarmen. Onze producten worden voortdurend bijgewerkt en aangepast aan de huidige trends. We zijn experts in zowel het melangeren van de koffie als de juiste bereiding ervan. Vandaag de dag verkopen we onze producten op grote schaal in heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Miko staat voor excellentie en blijft een van de weinige bedrijven dat koffiemachines maakt en koffie brandt.

Ons Ambacht

Al meer dan twee eeuwen staat bij Miko alles in het teken van koffie. We mogen dan ook wel stellen dat we de kneepjes van het vak kennen. Een goede koffie start bij de bessen die met liefde geteeld en geoogst worden.

Om de kwaliteit van onze koffie optimaal te kunnen bewaken branden we de koffie uiteraard zelf. De beste koffiebonen selecteren, melangeren en branden; dat in het kort is ons vak. Dat is een ambacht dat je alleen in de vingers krijgt met meer dan twee eeuwen ervaring, getrainde vakmensen en passie voor koffie. Wij weten alles van koffie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de rode draad in onze bedrijfsvoering. Wij denken altijd na hoe we onze bedrijfsvoering verder kunnen verduurzamen. De consumptie van koffie legt druk op koffieproducenten en tropische leefgebieden. Om koffieboeren en de tropische natuur te beschermen, is het essentieel om bewuste keuzes te maken in de hele keten. Zo is bijvoorbeeld het Puro koffieconcept niet alleen fairtrade gecertificeerd, maar wordt het óók 100% klimaatneutraal geproduceerd.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij er klaar voor een echte koffie-geek te worden? Dagelijks werken wij met meer dan 70 vakmensen die nét die stap extra zetten voor onze klanten. Dát onderscheidt ons juist van de concurrentie.

Bekijk Miko vacatures
Barista
SCA gecertificeerde barista’s leren je de kneepjes van het vak in de Miko academy
Persoonlijke bezorging
Altijd dezelfde bezorger vanuit Miko die precies weet waar de producten afgeleverd mogen worden
Technische service
Onze technische specialisten doorkruisen dagelijks heel het land en staan dus snel ter beschikking