De koffie van Attractiepark Slagharen

Ik drink het liefst "mijn eigen" koffie

Koffieapparatuur die goed blijft presteren

Het Overijsselse Attractie- en vakantiepark Slagharen is een van Nederlands grootste pretparken en trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers. Slagharen bestaat uit een attractiepark, een waterpark, een klimpark én een vakantiepark, waar je met het hele gezin kan overnachten in huisjes. Met meer dan 30 attracties een hele dag plezier in het Wilde Westen!

De uitdagingen voor de koffievoorziening in zo’n groot pretpark laten zich snel invullen. Koffieapparatuur die goed blijft presteren tijdens piekmomenten zonder in te boeten op de kwaliteit van de koffie. En toch is dat niet de hoofdreden waarom Sandra Meppelink, supervisor Food & Beverage van Slagharen blij is met Miko als koffieleverancier.

Altijd bereikbaar

De samenwerking met de medewerkers van Miko verloopt gewoon heel soepel. Omdat we altijd te maken hebben met dezelfde contactpersonen op het park, voelt het voor iedereen alsof ze onderdeel zijn van ons team. Ik weet dat ik ze altijd kan bellen met een vraag, ook buiten kantoortijden. Het is niet iets wat ik snel zal doen, maar de telefoon wordt altijd opgenomen. Het persoonlijke contact maakt het laagdrempelig om contact op te nemen als er vragen zijn.

 

Meedenken vanuit ons perspectief

Er wordt meegedacht vanuit ons perspectief. Wat voor het park werkt op het gebied van koffie en thee, in plaats van wat beter is voor Miko. Zo hebben we onlangs gekozen voor een upgrade van ons theeconcept. De muntthee van het FairTea theeconcept paste ons eigenlijk niet, omdat we graag verse muntthee presenteren aan de bezoekers van het park. Er wordt dan geen moment geprobeerd ons over te halen. Zo zijn er nog wel een paar voorbeelden. Het gevoel een koffiepartner te hebben in plaats van een koffieleverancier, zit soms in dit soort kleine dingen.

Kwaliteit staat voorop

Voor de drukke koffie uitgiftepunten hebben we gekozen voor de La Cimbali S20 volautomaat. Dat heeft voor ons park veel voordelen. Omdat het een volautomatische machine is, is nieuw personeel snel wegwijs met deze espressomachine. Natuurlijk is op drukke dagen niets snel genoeg, maar we kiezen bovenal voor kwaliteit voor onze gasten. De koffie valt heel goed in de smaak bij zowel bezoekers als medewerkers. Ik ben zelf altijd blij als ik op het park weer “mijn eigen koffie” drink en sla de koffie-stops onderweg steeds vaker over!

 

Koffie uit voorraad leverbaar

We willen het aantal leveranciers dat het park bezoekt tot een minimum beperken. Daarom hebben we gekozen voor één leverancier voor alle horecaproducten. De samenwerking tussen Miko en deze partij is vlot opgezet en we hebben hier eigenlijk geen omkijken naar.

Creatief inzetten van horecapersoneel

Ideaal aan de La Cimbali S20 espressomachine is dat we deze eenvoudig van bemande espressomachine, in een zelfbedieningsstand kunnen zetten. Zo kunnen we horecapersoneel creatief inzetten en de drukste plaatsen tijdelijk extra bemannen. Ook de Animo Optibean kunnen we voor zelfbediening gebruiken. We kiezen er echter bij voorkeur voor onze gasten persoonlijk van service te voorzien.

Een dagje Slagharen moet voelen als een echt dagje uit en iedere gast verdient daarbij aandacht en een glimlach!

Koffie voor de Leisure & Recreatie

Op zoek naar koffie als trekpleister in attractiepark, dierentuin of museum? Kies net als Slagharen voor een van de koffieconcepten van Miko. We brainstormen graag vrijblijvend over de invulling van jouw specifieke wensen op het gebied van koffie.

Neem contact op

Jaarlijkse koffietraining

Als F&B manager heb ik graag de touwtjes in eigen handen. Het zal een stuk persoonlijke interesse zijn, maar ik wil weten hoe ik de machine kan reinigen, of er dingen zijn die onze medewerkers zelf beter kunnen doen in de omgang met de apparatuur.

Iedere start van het seizoen geeft Miko nieuwe medewerkers een uitgebreide koffietraining en verdiept de kennis van bestaand personeel. Door kennis te delen halen we het beste uit ons kopje koffie!

Koffie uitstraling bij Slagharen

Als bedrijf willen we graag bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo hebben we onlangs het wagenpark van het management vervangen door elektrische auto’s en hebben we ons gastronomische aanbod op diverse punten gezonder en eerlijker samengesteld. De Fairtrade koffie van Puro past hier perfect bij.

De bewuste keuze voor voor gezonde en duurzame producten dragen we graag over.  Maatwerk, want het moet wel aansluiten bij de look-and- feel van het park. In samenwerking met Miko hebben we de boodschap van Puro Fairtrade coffee passend kunnen integreren in de diverse uitgiftepunten.

 

Sandra Meppelink | Superviser Food & Beverage Slagharen

Beleef het Wilde Westen

Ben je op zoek naar de spanning van het Wilde Westen stap dan in de Gold Rush, de Ripsaw Falls, El Torito of the Eagle. Geniet van het uitzicht over de prairie in de Big Wheel, Cable Car, de Sky Tower of de Enterprise. Avonturen beleef je in de Wild West Adventure, El Teatro, Expedition Nautilus of de Mine Train. Nu begrijp je waarom veel mensen meedere dagen naar Slagharen komen. Met meer dan 30 attracties is er altijd een Wild West avontuur te beleven!

Bezoek Attractiepark Slagharen Wij willen ook zo'n lekkere koffie!