Beschikbare modellen

Espressomolens

De geur van versgemalen koffie

Steeds de perfecte maalgraad

Versgemalen koffie

De maalschijven zorgen voor de ideale maling

Voorgemalen of kop voor kop vers

Maal iedere kop vers of leg juist een voorraad aan

Gebruik twee molens

De maalgraad voor een cappuccino is echt anders dan voor een koffie

Professionele espressomolens

Met krachtige motor voor intensief gebruik

Het belang van een goede molen

Hoe mooi een koffiemachine ook is, vergeet niet dat een perfecte kop koffie voor het grootste deel wordt bepaald door de maling van de bonen. In koffiebonen zitten een hoop smaken, geuren en aroma’s die pas vrijkomen bij het malen. De maalgraad bepaalt de doorlooptijd van het water in de espressomachine. Is de doorlooptijd te kort, dan krijg je onderextractie en een zure smaak. Duurt het te lang, dan krijg je een bittere smaak door overextractie. Bij plaatsing stellen we de maalgraad van de molen zo in dat de rijke smaken van onze melanges het beste tot zijn recht komen. In de Miko Academy leer je hoe je zelf de molen perfect kan afstellen.

LaCimbali Magnum on Demand

Met Magnum on demand worden de hele koffiebonen direct in de filterhouder gemalen, wat resulteert in een beter aroma in de kop. De molen-doseerder kan worden geprogrammeerd om automatisch of handmatig te werken. In de draadloze versie communiceert de Magnum On Demand automatisch via BLUETOOTH met de koffiemachine (wanneer deze is uitgerust met een speciale elektronische kaart): de machine stuurt een signaal naar de molen zodat deze de maalgraad en dosering aanpast om het beste resultaat te verkrijgen.

  • In hoogte verstelbare vork geschikt voor diverse filterhouders
  • Drie instellingen: enkele dosis, dubbele dosis of continue maling
 

Pavelly F64 EVO

De stille Pavelli F64 Evo heeft speciaal gevormde messen waarmee twee keer zo snel gemaald kan worden. De motor van de molen wordt actief gekoeld om eventuele verwarming van de koffie te voorkomen. De dosering van de koffie vindt naar keuze automatisch, via touchscreen of handmatig plaats.

  • Grind on demand: iedere kop vers gemalen
  • Maalgraad in kleine stappen aanpasbaar
  • In hoogte verstelbare vork
  • Handsfree dosering

 

Pavelli F5

Als wachten op het malen van de koffie door drukte geen optie is, kan een espressomolen met voorraadkamers een uitkomst zijn. Piston in de vork, één keer de hendel naar voren voor één koffie, twee keer voor twee koffie. Een sensor registreert de hoeveelheid koffie in de voorraadkamers en maalt indien nodig zelfstandig koffie bij.

  • Maalgraad traploos instelbaar
  • Telescopische aandrukhendel
  • Analoge teller

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zaak? Kom de apparatuur zelf testen in onze showroom of bel ons gerust op. Wij zorgen ervoor dat we je meteen kunnen helpen!

Neem contact met ons op